Rugby World Cup 2019

Sectiune dedicata discutiilor despre rugbyul international
popa val
Mesaje: 38
Membru din: 12 Iun 2018, 16:19
Germany

Rugby World Cup 2019

Mesaj de popa val » 03 Noi 2019, 19:36

Sa terminat si acest campionat mondial de rugby, a fost interesant, cu meciuri echilibrate , cu surprise, dar pina la urma sau impus totusi favoritele.
Anglia care a avut o evolutie constanta, dar in finala nu a reusit sa strapunga apararea ermetica a jucatorilor sudafricani, cu toate ca au avut momente bune de dominare , in schimb au primit doua incercari destul de usor, virful lor a fost atins in meciul contra Noi Zeelande.
Noua Zeelanda a cistigat clar in grupe, inclusiv a invins Süd Africa, dar a fost sub asteptari contra Angliei, unde au pierdut surprinzator, si au invins in finala mica Tara Galilor.
Campiona mondiala este meritat Süd Afrika, care sau impus impotriva rugbystilor englezi, intr - un meci in care apararea a functionat perfect.
Mi - a placut tehnica individuala a mai multor jucatori care reusesc pase cu o mina cum nu fac multi cu amindoua, vezi cred primul eseu in finala mica al rugbystilor din Noua Zeelanda si apoi un sprint de 25 - 30 de metri al unui pilier care a marcat o incercare in stil de aripa de treisferturi, la fel de spectaculoase eseuri pe aripi care si la analiza video era greu pentru arbitri, sa ia o decizie corecta daca a fost sau nu eseu.
Ierarhia mondiala actuala se invirte in jurul acestor trei echipe, eu cred ca Franta putea mai mult dupa ce a dominat clar Tara Galilor, dar indisciplina ia costat,pierzind meciul, ma surprins jocul mediocru al Australiei.
Dar as dori sa revin si la situatia sportului romanesc care nu mai are unde sa coboare, la ultimul campionat mondial de atletism rezultate sau medalii zero, jocuri olimpice la fel, parerea mea este ca politicieni care au condus si conduc tara, in ultimi 30 de ani au abandonat pur si simplu nu numai sportul in general dar si cultura, si economia ,adica au abandonat populatia acestei tari, care a dus dupa cum se stie la o emigratie in masa.
Dupa ce acum o saptamina in presa domnul Ion Tiriac a tras un semnal de alarma si spus ca in România se investeste in sport aproape nimic,de politic, aceiasi politicieni gasesc totusi resurse in valoare de milioane de Euro sa - i deturneze in foloase personale, ori din fonduri europene, ori din impozitele care se platesc in tara, si sa nu uitam ca tot România (Politicieni) a reusit in ultimi tot 30 de ani sa depaseasca suma de 100 de Milliarde dolari datoria externa!, care sa nu uitam in 89 datoria era zero,este adevarat in conditiile de atunci.
Sint fapte si cifre concrete si bine ar fi ca cei alesi sa deturneze fondurile in directiile dorite de alegatori.
Nu doresc sa amestec sportul cu situatia politica dar totusi se leaga aceasta imensa datorie zic nejustificata cu emigratia, cu economia, cu sportul si multe altele.
Scrie răspuns