Echipa nationala 2020

Sectiune dedicata echipelor nationale de rugby
dans
Mesaje: 108
Membru din: 12 Noi 2018, 00:16
Romania

Re: Echipa nationala 2020

Mesaj de dans » 13 Ian 2020, 00:33

stef scrie:
11 Ian 2020, 21:10
dans scrie:
11 Ian 2020, 18:29
Nu prea sunt surprize; cam acelasi group ca in toamna.
Incet, incet cei care joaca in Franta la nivel ProD2 sau Top14 sunt din ce in ce mai putini.

Macovei(34), Antonescu(29),Motoc(24),Tarus(31) sau Badiu(31) vor veni la nu mai mult de 2 sau 3 meciuri fiecare...Baza va ramine in grupul care e deja selectionat
Ilisescu (27), Nistor (25), Tomascu (28), Burtila(29) ar trebui si ei sa aibe o sansa eventual (am pus virstele in 2020)
Iar in Challenge Cup, partida dintre Stade Français si Zebre a fost arbitrata in premiera de un arbitru gruzin. Felicitari celor de la FRR pentru minunatul regres!

In urmatorii 5-6 ani, vom avea maxim 2-3 jucatori in primele doua divizii din Franta. Tinerii nu sunt atrasi sa plece in Franta. Ma gandesc la Pristavita care a ajuns la 26 de ani si probabil isi va incheia cariera in Romania. De ce s-ar mai duce tinerii jucatori in Franta? Efortul si sacrificiile de familie sunt prea mari. 99.9% dintre ei nu vorbesc franceza, iar jucatorul roman nu mai are cautare in campionatul francez.

Singura solutie vizeaza simultan schimbarea conducerii federatiei si cresterea vizibilitatii Superligii prin imbunatatirea infrastructurii rugbistice. Am avea nevoie de niste baze sportive decente la nivelul tuturor cluburilor din Superliga ceea ce nu se va intampla niciodata pentru ca nimeni din sfera politica nu da doi bani pe acest sport. Conducerea bugetarilor din FRR de asemenea nu se va schimba. Deci, nu exista nici o speranta in redresarea acestui sport.
Nu cred ca e rau ca unii jucatorii romani ramin in Superliga... atit timp cit nivelul general de joc creste.
Dar in acelasi timp e nevoie ca rugbyul la juniori si tineret sa se dezvolte iar cei care fac gradul sa poata vedea o cariera de viitor. Avem nevoie de mai multe experimente cum se intimpla la Alba Iulia. Sper ca si la Iasi rugbyul va reveni...la Galati se poate face ceva cu cei din Moldova...Petrosani ar putea sa promoveze in Superliga in 2-3 ani..apoi mai e Brasov, Sibiu care sunt orase mari cu potential suport uman si economic

Trebuie acceptat ca e nevoie de 1-2 generatii (6-8 ani) si pregatire de calitate pentru a avea o sansa. Speran ca unii 'stejari' din actuala generatie ramin implicati si dezvolta rugby-ul in toate zonele cu traditie cel putin pentru inceput. Dupa mine inca nu e clar care e formatul in care FRR vrea sa redreseze rugby-ul romanesc...E bine ca Tincu, Burcea, Calafeteanu au ramas si ou prins pozitii cu loturile nationale... va veni curind rindul altora..

Problema mare e lipsa de oameni care se pricep in promovare si marketing, atragere de investitii si a publicului larg, gestionarea financiara la nivel de club si chiar la nivel de federatie, influenta la nivel international, 'deal-maker' type care stiu sa creeze si sa creasca un brand.
Sper ca pina la sirsitul acestui REC avem mai multe informatii...
Ultima oară modificat 28 Ian 2020, 00:51 de către dans, modificat 1 dată în total.
Sick
Mesaje: 378
Membru din: 13 Ian 2018, 15:30
Localitate: Timisoara
Romania

Re: Echipa nationala 2020

Mesaj de Sick » 13 Ian 2020, 00:38

Da, viitorul pare sumbru. E de noaptea mintii sa-i reactivezi pe toti 3 Capatana, Radoi si Pungea si sa nu-i chemi pe Tomascu(2) si Burtila(3). Ar mai fi Ilisescu(8), Ciorascu(6), Onutu in F1.

Lipseste si Savin care face un sezon bun in SL. Tigla la fel imi place mult in ultimul timp. Mai mult decat Bratu sau Rupanu.

Sper sa vina Tarus si Badiu cu Georgia ca o sa fie uratel altfel... in mod special Tarus.
dans
Mesaje: 108
Membru din: 12 Noi 2018, 00:16
Romania

Re: Echipa nationala 2020

Mesaj de dans » 16 Ian 2020, 11:57

Presupun ca Pungea a fost chemat in cazul in care Tarus nu vine la meciul cu Georgia
Sper ca Badiu vine la meciul cu Georgia. Dupa aceea ramine daca Antonescu si Macovei vor veni cu Georgia, Spania si Rusia. Cred ca fiecare va veni la cel putin 2 din partide.

Cum vedeti primul 15 la startul cu Georgia?...
1.Badiu,2.Cojocaru,3.Tarus,4.Antonescu(VanHeerden),5.Muresan,6.Macovei,7.Chirica,8.Stratila,9.Surugiu,10.Boldor,11.Simionescu,12.Fercu,13.Popa,14.Zaharia,15.Melinte
pe banca: Pristavita, Capatina sau Radoi, Purgea, Lazar, Bratu, Plai, Vlaicu, Neagu

H.Pungea la tighthead position in cazul in care Tarus nu vine. Daca Macovei nu vine, s-ar putea ca A. Ion ii va lua locul, daca Badiu e la loosehead si Capatina hooker. Cred ca Neculau poate face fata ca blindside flanker no 6 in viitor daca citeste jocul mai bine si e disciplinat destul...dar are nevoie de meciuri.

Daca Tarus sau Pungea sunt la tighthead, Chirica ar fi preferinta mea la no8 si Stratila la openside flanker no7
Daca Antonescu nu vine, VanHerdeen si Muresan locks, cu Lazar si Neculau in rezerva... iar Ser acopera blindside flanker.
Pristavita, Capatina sau Radoi, Hartig si Manole acopera linia 1.

Surugiu probabil incepe la scrum-half cu Boldor, inaintea lui Plai, la fly-half. Simionescu + Zaharia wings si Melinte fundas probabil certitudini (cu Dumitru, Iliuta si Neagu support)
Aceleasi probleme ca in trecut la Inside/ Outside centri ...Fercu si Popa probabil daca nu se fac alte experimente - bine pentru faza de atac dar nu prea pentru
faza defensiva.
Nu cred ca Georgia va veni cu prima echipa dar au baza de selectie imensa si multa competitie pe locuri...Vor vrea sa confirme pozitia de no1 in Europe in afara 6N
amz
Mesaje: 499
Membru din: 12 Ian 2018, 16:36
Localitate: Bucuresti
Romania

Re: Echipa nationala 2020

Mesaj de amz » 17 Ian 2020, 12:55

Gorcioaia fiind accidentat, i-as aduce si pe Nistor si Ilisescu alternativ.

Neculau din pacate face foarte putin partea de atac, pare blazat de la o vreme, fara motivatie. Daca sunt in echipa Macovei si Chirita, parca as miza pe Ser care pare si in forma. Daca jucam la linia a doua cu Antonescu/Muresan, Van Heerden poate ajuta si linia a treia. M-am mirat insa ca au chemat doar trei linia a doua din Super Liga, cred ca e un semn ca-l vom vedea si pe Motoc, altfel Drenceanu ar fi trebuit sa fie acolo. Cred ca si Gordas este o solutie, nu cu Georgia dar cu ceilalti. Apropos, l-a vazut cineva jucand la Nisa? Fiind coechipier cu Ilisescu, ar fi bine ca cei doi sa fie chemati impreuna.

Pe trei sferturi as incepe cu Surugiu - Boldor (mijlocasi) si Vlaicu - Fercu (centri); la aripa cred ca Dumitru e titular pe stanga si Simionescu pe dreapta, cu Melinte fundas. pe banca la trei sferturi T. Bratu, Popa, Neagu. Mi-ar placea sa-i vedem si pe Gontineac si Onutu.
popa val
Mesaje: 18
Membru din: 12 Iun 2018, 16:19
Germany

Re: Echipa nationala 2020

Mesaj de popa val » 26 Ian 2020, 11:17

Exista informatii cum a decurs cantonamentul din Turcia, sau care este lotul prezent in Georgia inainte meciului de simbata.
Ca de obicei noutatile oficiale sint zero, pina in acest moment din partea federatiei romane de rugby.
Scrie răspuns