Turneul celor 6 natiuni

Sectiune dedicata echipelor nationale de rugby
popa val
Mesaje: 34
Membru din: 12 Iun 2018, 16:19
Germany

Turneul celor 6 natiuni

Mesaj de popa val » 08 Mar 2020, 19:23

Ieri sa disputat meciul Anglia contra Tari Galilor, au cistigat rugbysti englezi dar cu mari emotii 33-30,dupa ce au condus destul de clar, dar revenirea galezilor a fost fantastica,daca mai erau 10 min. poate cistigau, un meci de revazut.
Dar revenim si la prieteni nostri francezi care astazi au jucat in Scotia,unde au uitat total meciul din sferturi de finala de la ultimul campionat de rugby din Japonia impotriva Tari Galilor cind conduceau si dominau jocul, si urmeaza eliminarea unui jucator din linia a doua, pentru joc periculos intr-un mol, si pierd meciul cind putea ajunge in semifinala.
Ce fac azi contra Scotiei? acelasi lucru, pilierul de pe partea stinga dupa o altercatie incepe sa de-a cu pumni, urmeaza analiza video este eliminat din joc si Franta pierde in Scotia cu toate ca erau mari favoriti, poate si turneul. Daca pina acum demiul si uvertura francezilor au jucat aproape perfect astazi au rupt echipa in doua, primul uvertura accidentata, si apoi demiul care a contribuit la victoria Scotiei cu un joc foarte slab.
Pentru mine echipele englezesti sint un model de lupta pe terenul de rugby egal cu cit conduc adversari, sau cu cit conduc ei, sau cite minute mai sint de jucat, ei sint injectati as spune, si nu au in cap decit sa marcheze eseu dupa eseu pina in ultima secunda de joc. O mentalitate care e greu sa o transmiti jucatorilor latini.
popa val
Mesaje: 34
Membru din: 12 Iun 2018, 16:19
Germany

Re: Turneul celor 6 natiuni

Mesaj de popa val » 17 Mar 2020, 14:11

As adauga in legatura cu meciului dintre Anglia si Tara Galilor, copii sau juniorii care practica acest sport, sa vada prima incercare a galezilor, cind a fost un contraatac impecabil, si in care momentul pasei este esential in situatiile de trei contra doi sau doi contra unu, cei care sint in posesia balonului sa stie cind sa paseze, iar cei din aparare nu au alta solutie decit sa placheze omul cu balonul.
Dar pe mine ma suprinde la acest nivel pozitia total gresita a rugbystilor englezi ,la acest contra atac galez,care sau aparat in scara cum se spune,si au usurat foarte mult inscrierea acestei incercari,dar ma rog toti facem greseli,altfel nu s-ar mai marca puncte din eseuri.
Scrie răspuns