FRR si Juniorii

Sectiune dedicata discutiilor despre echipele de juniori.
mikh
Mesaje: 52
Membru din: 22 Mar 2018, 14:15
Micronesia

Re: FRR si Juniorii

Mesaj de mikh » 01 Iun 2018, 13:26

Sofáman scrie:
31 Mai 2018, 15:14
mikh scrie:
31 Mai 2018, 11:31
Am putea sa ne uitam la exemplul Spaniei (desi acolo se pare ca baza e mare), a Portugaliei si neaparat la Georgia.
Da, situația noastră nu arată ca Portugalia și Georgia. În categoria U18 avem mai mult de 110 de echipe. Problema noastră, ca și a ta, este răspândirea geografică. Să-l diminueze, FER a pus în aplicare 8 'Centrele de Rugby' (Valladolid, Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Granada, San Sebastián & Mallorca) unde între 12 și 30 jucătorii în vârstă de 16, 17 sau 18 își pregătesc abilitățile la fiecare două sau trei săptămâni, iar antrenorii încearcă să transmită aceeași idee de rugby. De fapt, în program există unii români.

Dar acest sistem are limitele sale. Nu este prea mult de făcut dacă în cele din urmă echipa națională U20 sau U18 se întâlnește doar de două ori înainte de Campionatul Europei și Portugalia adună toți jucătorii săi de șapte ori la Lisabona.
Franta are un model interesant in handbalul juvenil.
Au infiintat centre regionale care sa ii ajute in problema cu distantele mari. Jucatorii stau acolo impreuna in timpul saptamanii, dar in weekend vin si joaca la cluburile lor de origine.
La finalul anului exista un turneu intre centre (inclusiv cele din DOM - Guadelupa, Martinica), iar apoi urmeaza perioadele de pregatire pentru turneele finale de categorie, care se desfasoara de obicei vara.
Uitandu-ne la rezultatele lor atat la juniori cat si la seniori, s-ar zice ca merge. Evident, asta e doar o componenta, intr-un sistem mult mai complex care in final da rezultate.
Scrie răspuns